Novo leto, novo destletje. 2020 je tu. ?

Z njim je prišla nova energija, nov zagon, novi posti na blogu, novi VIDEI – jaaaa videi! “Nov jezik”, novi izzivi, nove dogodivšine in nove zaobljube. Zaobljube, ki pomagajo k bolj odgovornemu in premišljenemu življenju. Tako si jih razlagam. Sama sicer nimam rada besede zaobljube. Po eni strani zato, ker v začetku novega leta sklenemo, da se bomo držali novih zaobljub, pa jih po dveh tednih že pozabimo. Po drugi strani pa zato, ker delujeje beseda zaobljuba težka, preveč odgovorna. Mogoče se je zato ustrašimo in potem hitro popustimo. Sama raje rečem, da si zastavim cilje za prihodnje leto. Cilje, ki predstavljajo izziv in me usmirjajo k “boljšemu” življenju.

V letu 2020 sva z Markom sprejela zaobljubo oz. cilj, da če si kupiva nov kos oblačila, morava en kos “starega” oblačila dati iz omare. Starega, ki je bil morda nošen petkrat, morda pa še skoraj diši po novem. Najine omare so se lansko leto kar napolnile in letošnji cilj je ukrep proti preveliki potrošnji. Vse kar rabiva tako imava.

Na to temo pa sem naredila tudi video ?, v katerem razložim letošnjo zaobljubo in se spomnim lanske (neuspešne) in predlanske (uspešne) zaobljube.